top of page
kabel.jpeg

ROT-AVDRAG

Vad bör jag som kund tänka på när det gäller ROT-avdrag?

  • Anlita registrerade el-företag: För att kunna dra nytta av rotavdraget måste du säkerställa att du anlitar ett företag som är registrerat för F-skatt och är godkänt att utföra ROT-arbeten. Västerviks Elektriska uppfyller dessa krav för ROT-arbeten.

  • Endast arbetskostnaden är avdragsgill: Rotavdraget gäller endast för elarbetet/den faktiska arbetskostnaden som anges på fakturan. Som det ser ut nu så har du har möjlighet att dra av upp till 30 procent av denna kostnad.

  • Material och resekostnader undantas: Rotavdraget täcker inte kostnader för material eller resekostnader som är relaterade till arbetet. Dessa kostnader kan man alltså inte räkna in när man söker skattereduktion.

  • Ansökan sköts av företaget: Det är det företag som utför ROT-arbetet som ansöker om rotavdraget i ditt namn. Du behöver inte själv göra en separat ansökan. Detta underlättar processen för dig som kund och ger en smidigare hantering av skattereduktionen.

  • Lagar och regler kring ROT-arbeten kan snabbt ändras: Skatteverket sitter på den allra senaste informationen av vad som gäller just ditt projekt. Västerviks Elektiska strävar efter att hålla oss så uppdaterade som möjligt och vi finns alltid här för er som ett bollplank. Skulle osäkerhet kvarstå om vad som gäller rekommenderar vi er att ni vänder er till Skatteverket direkt. 

OBS! Denna information är i enlighet med Skatteverket, gällande januari 2024. Det är dock viktigt att notera att lagar och regler kan ändras över tid. Därför rekommenderar vi att du själv håller dig uppdaterad om eventuella förändringar som kan ha inträffat nyligen. 

VILL NI PRATA ROT-AVDRAG MED OSS?

När du anställer Västerviks Elektriska för ditt elarbete, öppnar du dörren till en förmånlig möjlighet: ROT-avdraget. Med vårt team av kvalificerade elektriker kan du dra nytta av ROT-avdraget för att minska dina kostnader. Vi är registrerade för F-skatt och godkända för ROT-arbeten, vilket gör oss till en pålitlig partner för dina elbehov. Med ROT-avdraget kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden på fakturan. Så inte bara får du högkvalitativt elarbete av oss, utan du sparar även pengar samtidigt. Vi är här för att göra din elektriska erfarenhet både enkel och kostnadseffektiv.

Kontakta oss idag för att diskutera dina projekt och dra nytta av ROT-avdraget med Västerviks Elektriska!

Nyttja ROT-avdraget vid nästa el-arbete!

bottom of page