top of page
Glödlampor

ELINSTALLATIONER

När det kommer till elinstallationer finns det vissa som du kan ta hand om själv, men det finns också många andra där det krävs en certifierad elektriker enligt lag. Om du försöker utföra elinstallationer eller ändringar själv i situationer där en certifierad elektriker behövs, utsätter du inte bara dig själv för risker, utan riskerar också att bli utan försäkringsskydd om olyckan skulle inträffa. I absolut värsta fall kan det faktiskt vara straffbart att greja med det elektriska helt själv.

Så, chansa aldrig - och var noga med att kolla med elsäkerhetsverket innan du startar något på egen hand! 

Det finns ofta mer än en lösning! 

Du kanske inte är medveten om alla alternativ. När du vänder dig till oss på Västerviks Elektriska kommer vi att samarbeta med dig för att hitta den perfekta lösningen som passar dina unika behov och önskemål, oavsett förutsättningar.

Snygg och kvalitativ finish!

Vi som gör detta till vardags och har finslipade kunskaper och tummen på rätt ställe på handen. Vi jobbar snyggt och prydligt och ser till att slutresultatet är detsamma.  

Slipp dyra problem! 

Hör ni av er till en professionell elfirma innan ni börjar kan vi ofta se till att kostnaden blir så liten som möjligt för tyvärr: ibland kan elektriska misstag man gör när man trevar sig fram bli dyrare än om man hade anställt någon från början. 

Vi lever på goda ord och nöjda kunder! 

Vi har inte råd med slarv - och vill såklart inte slarva heller. Som elektriker i Västervik, som så många andra företag, så lever vi på vårt goda rykte. Därför kan vi garantera att ni får så bra hjälp som möjligt för så rimligt pris som möjligt. 

Så, oavsett vilket beslut du tar vill vi att du ska veta att vi är här för att hjälpa dig - när du än bestämmer dig.

 

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor eller funderingar - och då allra helst innan du börjar!

Vi ser fram emot att vara din pålitliga partner för elinstallationer i Västervik och omnejd!

Vad är eller räknas som elinstallation?

Kan man själv genomföra en elinstallation?

Vi finns här för dig! 

Som beskrivet ovan ska man aldrig ta i elinstallationer med egna händer om man är osäker på hur man gör eller om man faktiskt enligt lag får. Det kan dock ibland vara svårt att veta vad som gäller just ditt projekt.

- Det är därför klokt att rådfråga ett pålitligt elföretag som är väl insatt i gällande regler och som kan utföra elarbetet om det så krävs. Väljer du att använda Västerviks Elektriska kan du vara säker på att arbetet alltid utförs professionellt och fullständigt försäkrat.

Oavsett om du behöver ett bollplank eller hjälp med hela installationen.

Fler fördelar med att använda ett legit elföretag:

Elinstallationer omfattar en bred rad av elektriska arbeten som syftar till att koppla, installera eller reparera elektriska system, komponenter och utrustning. Här är några exempel på vad som vanligtvis räknas som elinstallationer:

  • Nyinstallation av elsystem: Att installera helt nya elsystem i byggnader, inklusive ledningar, kablar, strömbrytare, uttag, paneler och annan nödvändig utrustning.

  • Elreparationer: Att utföra reparationer på befintliga elektriska installationer som har blivit skadade eller fungerar felaktigt.

  • Uppgraderingar av elsystem: Att förbättra och modernisera befintliga elsystem genom att ersätta äldre utrustning, öka kapaciteten eller införa energieffektiva lösningar.

  • Installation av belysning: Att montera och ansluta belysningssystem, inklusive lampor, armaturer och strömbrytare.

  • Installation av elutrustning: Att installera elektrisk utrustning och apparater såsom värmepumpar, luftkonditionering, köksutrustning och mer.

  • Elkoppling för data- och telekommunikationssystem: Att installera kablar och utrustning för att stödja datanätverk och telekommunikation.

  • Installation av solpaneler: Att montera och koppla solpaneler till elsystemet för att generera förnybar energi.

  • Elinspektion och underhåll: Att utföra regelbundna inspektioner och underhåll av elsystem för att säkerställa deras funktion och säkerhet.

  • Brandsäkerhet och elsäkerhetsåtgärder: Att installera brandlarm, rökningsdetektorer, jordfelsbrytare och andra säkerhetsåtgärder för att förebygga elrelaterade olyckor.

  • Elcertifikat och säkerhetskontroller: Att utföra certifikationsarbete och säkerhetskontroller för att följa lagar och föreskrifter och säkerställa att elsystemet är säkert och i överensstämmelse med gällande standarder.

Det är viktigt att notera att elinstallationer kräver kunskap och kompetens, och det är ofta nödvändigt att anlita en licensierad elektriker för att utföra dessa arbeten i enlighet med gällande föreskrifter och säkerhetsstandarder. Felaktiga elinstallationer kan vara farliga och leda till brand eller personskador.

VI ÄR REGISTRERADE HOS ELSÄKERHETSVERKET!

bottom of page